top of page

Våre Tjenester

Image by Chris Arthur-Collins

Poliklinikk

Vi ønsker å være en klinikk der du som kunde skal kjenne de ansatte og føle deg trygg og ivaretatt. Hos oss får du en fast veterinær som følger deg og dyret ditt hele veien.

Vi har poliklinikk hver dag, men for å unngå ventetid har vi timebestilling. Syke og akutt skadede dyr blir selvsagt prioritert.

Vi tilbyr vaksinering, kloklipp, id-merking, pass, ormekur og selvsagt undersøkelser av syke dyr. Vi utreder de fleste typer sykdommer, og med en velutstyrt klinikk inkludert eget laboratorium, ultralyd og røntgen kan vi raskt komme i gang med rett behandling. Vi har blant annet to spesialister i sykdommer hos hund og katt som jobber fulltid hos oss. Vi tilbyr alt av tannbehandlinger og har en veterinær med sertifikat i tenner og munnhulesykdommer og en sertifisert tanndyrepleier. Vi har også en dyrepleier med lang erfaring og interesse for kanin. Med over 20 års erfaring og mye etterutdanning er du og dyret ditt i de beste hender!

Serious Cat

Hjerte

Minde Dyreklinikk har to av Vestlandets mest erfarne veterinærer på hjerte og hjertesykdommer, og er den eneste klinikken på Vestlandet der mer enn en veterinær har kompetanse på dette området. 

Smådyrspesialistene Thomas og Hilde utfører hjerteultralyd i tillegg til auskultasjon og EKG. Thomas er den eneste veterinæren på Vestlandet som er godkjent av NKK og Pawpads for hjerteundersøkelse av avlsdyr. 

 

Vi mottar mange henvisninger til hjerteutredning, og styrken i å være et hjerteteam er noe vi er stolte av. Det er ikke nødvendig med henvisning for å få time til ultralyd av din hund eller katt, men ved mistanke om sykdom kan det være god informasjon i tidligere underøkelser som er gjort. 

 

Hjerteultralyd gjøres på våkne hunder og katter og du som eier er velkommen til å være med under undersøkelsen.

Minde Dyreklinikk har to av Vestlandets mest erfarne veterinærer på hjerte og hjertesykdommer -> Les mer

Dog Grooming

Endoskopi

Ved Minde Dyreklinikk har vi komplett utstyr til endoskopisk undersøkelse av mage- og tarmsystemet, lunger, øre/nese/hals og urinveier.

De store fordelene med endoskopi er at undersøkelsen er relativt skånsom for dyret og man kan ofte unngå en stor operasjon for å måtte fjerne fremmedlegemer, blæresteiner eller ta ut vevsprøver hvis dyret er sykt.

 

Thomas og Hilde tar imot henvisninger og har lang erfaring på dette området.

Les mer om endoskopi ->

Image by Karsten Winegeart

Kirurgi

Minde Dyreklinikk tilbyr de fleste typer bløtvevskirurgi.

 

Vi har to moderne operasjonssaler, med gassanestesi og alt innen moderne monitorering for å sikre en sikker narkose og operasjon for dyret ditt. Alle våre dyrepleiere har etterutdanning innen anestesi, noe som gir oppdatert kunnskap og en så sikker narkose som mulig.

Alle pasienter får en grundig undersøkelse før narkosen, og hver narkose er tilpasset dyret og prosedyren som skal gjennomføres.

Operasjoner som gjøres hos oss inkluderer kastrering, sterilisering, keisersnitt, fjerning av svulster i hud eller jur, fjerning av urinsteiner, fjerning av fremmedlegme, magedreininger med mer.

Ta gjerne kontakt med oss for mer informasjon.

Image by Jonathan Borba

Røntgen

Røntgen er et viktig hjelpemiddel i veteriærpraksis. Vi bruker røntgen for undersøkelse av bryst, buk og skjelett. 

Vi tilbyr selvsagt HD og AD røntgen ved Minde Dyreklinikk.

Røntgen brukes også til sjekk av antall valper/kattunger ved drektighet. 

Klinikken har et moderne direkte digitalt røntgenapparat kjøpt inn i 2022.

Scientist with Microscope

Laboratorie

Ved Minde Dyreklinikk har vi et moderne og fult utstyrt laboratorium, og de fleste prøver kan vi kjøre samme dag på klinikken. Dette gjelder både blodprøver og urinprøver. 

 

Dette er av stor verdi i utredning av syke dyr, og oppfølging av sykdom.

Image by Stephen Andrews

Ultralyd

Ultralyd er et viktig diagnostisk hjelpemiddel for undersøkelse av både friske og syke dyr. 

Ultralydsmaskinen gir oss gode bilder av det som foregår på innsiden av dyret, og er til stor hjelp i undersøkelse og oppfølging av kroppens indre organer.

I mange tilfeller utføres undersøkelsen i våken tilstand, men ved mer tidkrevende undersøkelser eller i de tilfellene dyret må ligge helt i ro, gis det mild sedasjon. Hunden og katten må da møte fastet til timen, det vil si ingen mat siste 6 timene med mindre annet er spesifisert.

 

Vi er stolte av å kunne si at både Hilde, Thomas og Lise har lang erfaring og mye kunnskap innen ultralyd av buken. Hilde og Thomas har også lang erfaring innen ultralyd av hjertet og vi er Vestlandets eneste klinikk med et kompetanseteam på dette området.

 

Vi tar imot henvisninger til ultralyd, men du trenger ikke henvisning om du ønsker en undersøkelse hos oss.

Ultralyd kan også brukes til å sjekke om hunden eller katten er drektig.

Les mer om ultralyd ->

Image by Mia Anderson

Tenner

Tenner og munnhulesykdommerer et av klinikkens satsingsområder og vi tilbyr det meste av tannbehandling. Sykdommer i tann og tannkjøtt er det vanskelig for deg som eier å oppdage, og vi har derfor gratis sjekk av tenner hos oss.

Minde Dyreklinikk har Lise Solem som en del av vårt team, og Lise har Certificate in Dentistry, en internasjonal videreutdanning som gjør at vi kan tilby spesialkomptanse på tenner og tar imot henvisninger. Lise og hennes team tilbyr blant annet tannsteinsfjerning med full munnhuleundersøkelse, tanntrekk, rotfylling, tannregulering og behandling av kjevefrakturer.

Ta gjerne kontakt med klinikken om det er noe du lurer på!

Klinikken har investert i moderne utstyr som direkte digitalt røntgen og en topp moderne tannunit, i tillegg til annet utstyr som kreves for mer avanserte behandlinger i munnhulen.

For å sikre en trygg tannbehandling av beste kvalitet blir alle våre tannpasienter sedert, intubert og lagt på gassnarkose før behandling for å hindre at vann med bakterier og plakk kommer ned i luftveiene, samt gi en skånsom narkose for dyret ditt. Narkosen blir overvåket av en erfaren dyrepleier.

Hos oss kaller vi en tannrens for en COHAT. Dette står for "comprehensive oral health assesment and treatment", og er et mer forklarende begrep på hva denne behandlingen går ut på. Vi renser tennene grundig for tannstein, både det som er synlig på tannen og det som ligger skjult under tannkjøttet, og det gjøres en grundig sjekk av alle tenner både manuelt og ved hjelp av tannrøntgen. Til sist blir alle tennene polert.

Tannrøntgen tar vi av alle tenner hos alle pasienter, da svært mange tannsykdommer hos hund, katt og kanin ikke kan påvises uten tannrøntgen.

Poliklinikk
Hjerte
Endoskopi
Kirurgi
Røntgen
Laboratorie
Ultralyd
Tenner

Hva våre kunder sier

Zelda_29.08.22.jpeg

Zelda

Lykke til! Jeg følger etter Hilde 🐶.

Image by Jonathan Daniels
Kontakt -Bestill time
bottom of page