top of page

Tenner

Tenner og munnhulesykdommerer et av klinikkens satsingsområder og vi tilbyr det meste av tannbehandling. Sykdommer i tann og tannkjøtt er det vanskelig for deg som eier å oppdage, og vi har derfor gratis sjekk av tenner hos oss.

Minde Dyreklinikk har Lise Solem som en del av vårt team, og Lise har Certificate in Dentistry, en internasjonal videreutdanning som gjør at vi kan tilby spesialkomptanse på tenner og tar imot henvisninger. Lise og hennes team tilbyr blant annet tannsteinsfjerning med full munnhuleundersøkelse, tanntrekk, rotfylling, tannregulering og behandling av kjevefrakturer.

Ta gjerne kontakt med klinikken om det er noe du lurer på!

Klinikken har investert i moderne utstyr som direkte digitalt røntgen og en topp moderne tannunit, i tillegg til annet utstyr som kreves for mer avanserte behandlinger i munnhulen.

For å sikre en trygg tannbehandling av beste kvalitet blir alle våre tannpasienter sedert, intubert og lagt på gassnarkose før behandling for å hindre at vann med bakterier og plakk kommer ned i luftveiene, samt gi en skånsom narkose for dyret ditt. Narkosen blir overvåket av en erfaren dyrepleier.

Hos oss kaller vi en tannrens for en COHAT. Dette står for "comprehensive oral health assesment and treatment", og er et mer forklarende begrep på hva denne behandlingen går ut på. Vi renser tennene grundig for tannstein, både det som er synlig på tannen og det som ligger skjult under tannkjøttet, og det gjøres en grundig sjekk av alle tenner både manuelt og ved hjelp av tannrøntgen. Til sist blir alle tennene polert.

Tannrøntgen tar vi av alle tenner hos alle pasienter, da svært mange tannsykdommer hos hund, katt og kanin ikke kan påvises uten tannrøntgen.

Børsting hundens tenner
Closeup of a Black Dog
bottom of page